Followers

01 April 2012

berdua~mama n ammar

bismillahirrahmanirahim.. fuh2.. tiup abuk dulu.. memang lama sgt xupdate blog ni... huhu...  ada org rindu x?hehe.. okeh perasan..ammar pun dah 3 bulan.. sekejap je.. ika pn dah start keja semalam..

sebab biar blog?? ika mmg bz sikit..  prepare utk balik semenanjung.. oh ya.. kami dah balik masa cuti sekolah hari tu.. terus balik kampung..habis je cuti sekolah..hubby balik semula ke sibu..ika tinggal ngan ammar.. 2 minggu sebelum ika start keja..nak menyesuaikan diri berdua..

bermula la cabaran tinggal berdua...ammar nk sesuaikan diri dgn tempat baru..asyik meragam je..sampai nak makan pun sempat..buka lappy apatah lagi kan..lepas 2,3 hari baru ok..masa ni baru tau..kalau xmakan..susu sgt kurang..ammar menyusu pun xpuas..pam pun dapat 2 oz je utk dua2 belah.. sgt sikit kan..bila dah stabil..mula start mengumpul EBM..xla banyak..sekali pam 6 oz.. alhamdulillah rezeki ammar.. sehari ika pam 2x.. sgt lega juga ammar x reject botol tomee tippee.. itu je sejenis botol yg ika beli.. kalo x mesti pening nak cari botol yg sesuai kan.. seminggu jugak ika ajar ammar siang minum susu pakai botol.. tido siang xngempeng.. kerap ika pesan ngan dia..''mama dah nak keja.. ammar kena minum botol.. dlm botol pun susu mama jugak.. siang ammar kena tido sendiri.. malam2 nanti ammar nenen, tido ngan mama.. dok umah pengasuh nanti elok2.. jgn merap2.. ''

pastu selalu bawa ammar naik keta.. nak biasakan dia duduk dalam car seat.. pergi shopping berdua.. ammar bawa dalam carrier.. barang beli xleh banyak... nanti xlarat nak bawak.. mula2 susah sikit.. tp practice make perfect kan.. alhamdulillah ammar dah nak duduk dlm car seat.. duduk dlm carrier.. mula2 dulu meraung dia kalau ika nak masukkan dalam baby carrier.. 
then, mencari BS.. xsesuai nak hantar ammar ke nursery.. keja ika xmenentu masa.. alhamdulillah dapat BS 3 hari sebelum keja... dekat ngan tempat keja.. waktu rehat leh gi jenguk..
mmg risau.. sbb xpernah berpisah ngan ammar kan.. boleh ke dok ngan org.. nangis ke x nanti... mcm2 la pikir.. 1st day hantar kat BS semalam... keja pn xfokus... asik fikir ammar je.. tengahari pergi jenguk ammar.. alhamdulillah ok... lega sgt..
pasal keja... hmm.. jadual bulan april ni... sgt pack n sibuk.. dulu sorang je.. ika xkisah sgt pasal sibuk ni.. skrg dah ada little hero ni.. quite risau jugak.. hope semuanya ok...

serius.. bukan senang sebenarnya.. nak menguruskan semuanya sendiri.. masa ni sgt terasa ketiadaan hubby kat sisi.. masa preggy dok sorang pun sedih kan.. ni kan lagi masa ada anak.. tapi ammar adalah sumber kekuatan ika... biarlah susah mana pun asalkan ammar ada ngan mama...
buat abang kalau baca entry ni.. jgn risau sgt... insyaallah sedaya upaya ika akan jaga amanah kita sebaik mungkin...    abang doakan kami kat sini ye...

ps: esok nak bawak ammar jenjalan..bye ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...