Followers

22 May 2012

gigi geraham bongsu dah xde..

kesahnya..
gigi geraham bongsu ika, yang tumbuh separuh n menyenget (sebab ruang kat gusi kecik) dah rosak..
masa pregnant dulu Dr xnak cabut so buat temperory dressing..
bulan lepas tampalan tu dah terbuka..
bermula la penderitaan sakit gigi..
bila sakit menyerang....nak cakap pun xde mood..nak tido xleh..
ammar pun mama jadi malas nak layan (sian die)..adoi..
Dr refer ngan pakar sebab gigi tu kena buat MOS (minor oral surgery)..xleh cabut biasa ye..
dekat sebulan gak ika menunggu tarikh appoinment  + menanggung sakit gigi..
dari 26 april sampai la kehari ni..ika dok bertahan ngan panadol n hurix tu je..
tadi dah buang gigi tu..kena jahit 2jarum..wlpn minor operation cuak gak kot..xsakit pun..tapi seriau..
ni ubat bius xhilang lg..dah hilang nanti xtau la camne..dapat mc 3 hari..Dr suruh rehat..
xsedap gak rasa time tgh sibuk ni mc tapi nak buat mcm mana..tarikh ni ikut timetable Dr kan..


opps..ni bukan OPG gigi ika ye..ika cilok dlm google..
nampak x gigi geraham bongsu yg kena bulat tu...mcm tu la gigi ika..
tumbuh xhabis,menyenget pastu berlubang..
sekarang gigi tu dah yilek..Dr kata..yg belah kiri..nanti dah sakit pn kena cabut jugak..huhu..
sampai sini saje entry boring harini..muahaha..bye2..

20 May 2012

syukur alhamdulillah

dah lama sangat ika x update blog ni..
serius..sampaikan dah xreti menulis..
ammar pun dah nk masuk 5 bulan..
kiranya start masuk keja..baru sekali ika update..huhu..
keje sgt bz..dah lama xrasa weekend...
lepas 1 sambung 1 lg..xmo la merungut pasal keje..ika bukan nk cite pasal ni.
berbalik kat tajuk..korang suspen x?
ika tulis seperti di perkara tajuk kat status facebook..kwn2 dok pakat tanya..
''kenapa??ammar dah nk dapat adik ke??''
adoi...bukanlah..haha
sebenarnya abah ammar dah dapat transfer sini..
YEAA!!
mode: hepi sgt..mcm nk melompat sampai siling..ayat hyper..hehe
seronoknya lepas ni dpt dok 1 family..mama+ammar+abah
pikir2..mcm kekok pun ada..ye lah..dari lepas kawin xpernah dok sekali..
camne eh??xdpt nk imagine lg..
.....
terima kasih ya Allah
syukur yg  tak terhingga Allah makbulkan doa kami..
alhamdulillah..

gambar bertiga yg plg latest.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...