Followers

22 May 2012

gigi geraham bongsu dah xde..

kesahnya..
gigi geraham bongsu ika, yang tumbuh separuh n menyenget (sebab ruang kat gusi kecik) dah rosak..
masa pregnant dulu Dr xnak cabut so buat temperory dressing..
bulan lepas tampalan tu dah terbuka..
bermula la penderitaan sakit gigi..
bila sakit menyerang....nak cakap pun xde mood..nak tido xleh..
ammar pun mama jadi malas nak layan (sian die)..adoi..
Dr refer ngan pakar sebab gigi tu kena buat MOS (minor oral surgery)..xleh cabut biasa ye..
dekat sebulan gak ika menunggu tarikh appoinment  + menanggung sakit gigi..
dari 26 april sampai la kehari ni..ika dok bertahan ngan panadol n hurix tu je..
tadi dah buang gigi tu..kena jahit 2jarum..wlpn minor operation cuak gak kot..xsakit pun..tapi seriau..
ni ubat bius xhilang lg..dah hilang nanti xtau la camne..dapat mc 3 hari..Dr suruh rehat..
xsedap gak rasa time tgh sibuk ni mc tapi nak buat mcm mana..tarikh ni ikut timetable Dr kan..


opps..ni bukan OPG gigi ika ye..ika cilok dlm google..
nampak x gigi geraham bongsu yg kena bulat tu...mcm tu la gigi ika..
tumbuh xhabis,menyenget pastu berlubang..
sekarang gigi tu dah yilek..Dr kata..yg belah kiri..nanti dah sakit pn kena cabut jugak..huhu..
sampai sini saje entry boring harini..muahaha..bye2..

2 comments:

Mimie_Zatun said...

Mimie dulu operate buang gusi sikit coz mhalang gigi geraham tu naik.
tapi still ade smpi skrg. hehe
selamat bercuti..

izla said...

huishhh ngilu pulak dengar orang sakit gigi nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...