Followers

31 October 2013

~berjauhan sebentar~

salam korang...
next week ibu ammar nak cuti.. acu ammar (adik ibu) nak tawen...
ika xdpt nak amik cuti...sbb 23 ni adik husben kawen...nak kena cuti lagi...sapa nak bagi ika cuti banyak kali lelama kan.... nak bawak ke pejabat tu boleh....taapiii.....kalau ika dok pejabat je boleh..ni xtau kena pergi mesyuarat ke ape..haru nanti... ibu suggest nak bw balik ammar ke kampung...
pastu bincang2 balik ngan husben...setuju la ibu bw balik kejap...dari nak cari pengasuh sementara...yg xtentu lg serasi x dengan ammar....xpe la...kami izinkan ammar bercuti di kampung ibu...start 2hb sampai 10hb...mesti rindu bangat nanti.. ;'( xdapat nak bayangkan nanti kami berdua je dok kat umah seminggu...huhu...sedih n berat hati..ye la..xpernah lg berjauhan dgn lama...ni je pilihan yang terbaik buat masa ni... family ibu dah macam family kami sendiri... lagi2 ibu mmg ibu susuan ammar...harap ammar dapat sesuaikan diri kat sana...jgn nakal2..be a good boy...dengar ckp ibu tau....
mama n abah akan rindu kamu....


21 October 2013

riadah petang bersama ammar

hi korang..hari ni 1st day masuk keje selepas 4 bulan berkursus..blur pulak daku..xtau nak buat ape..hehehe...so lepas blogwalking...mood nak kembali berblog dah datang....
nak cerita pasal anak bujangku la..ape lagi...
yg suka sgt main kat playground skrg ni...ade kdg2 tu sampai majuk2 kalau xbw dia main..
kalau ika balik keje awal mmg singgah la taman..bagi dia lepas gian..
x sampai hati nak hampakan harapan anak.. (>_<) kalau lambat balik..
next time ye ammar..kena kental hati dengar dia nangis sikit...depan umah ibu (BS) pun ade playground..senang..xpayah nak bawa jauh2.. 
oh ye..kat umah baru pun dekat dengan playground...kdg2 bw gi situ je...hehe...
sekarang pun ammar dah lulus memanjat, naik slide sendiri.,main sendiri...ika just pantau je..
sambit tu snap le gambar ammar...SO...asal ade gambar je jadilah 1 entry.
.haha..xdop idea tau...jd la dari blog ni dengar bunyi..
"krik krik krik krik" =P










ni abang adam (anak pengasuh)



gambar last
mama pun  nak interframe sekali...hahaha..


okla..tu je nak cite...bosan x entry ni..hehe
nanti nak cite kisah jalan2 ke sabak bernam n taman negara...tunggu tau!!!
bye...

07 October 2013

~jalan2 zoo negara~

salam..
weh..dah dekat sebulan pergi br nak update...
ika agak bz sebenarnya..lg2 sbb dah nak abis ksus ni kan..lg bnyk bende nak buat...
tp sbb dah rindu sgt kat blog..gagah jugak bukak n taip laju2...(>_<)
ok..ika jalan2 31 Ogos 2013..awalnya pergi menghantar adik ipar daftar kat uia...
ni festime masuk uia ni..mmg lawa..dapat la feling2 mcm dlm citer nur kasih tu kan..haha..
ammar mmg melasak sgt..ade pulak kakak sepupu dia..mmg sakan la...
tgok gambar bwh ni..ika mmg xlarat nak layan..plus lame gile dok sana menunggu...

sekitar uia

family in law sblm balik tinggalkan adik ipo-muslimah (kanan sekali)
blajar rajin2 ye..hihi

pastu teruskan perjalanan ke zoo negara..request dari family abg ipar nak jalan sini,,
sampai pun dah dekat kul 3 lebih...mendung je..

depan zoo..
bayaran dewasa: rm 30.
kanak2 bwh 3tahun: percuma

kitaorg decide naik tram..bayaran rm 3..sbb naik zoo ni luas..
ikut suggestion dari org kat kaunter..
kalau xnaik mmg xhabis nak pusing..



turun tram kat tgh zoo..jalan2 sekitar situ..
Ape centre xpergi sbb mendaki bukit..pastu hujan pulak turun renyai2...
berteduh kejap..pastu sambung jalan...


ammar asyik tengok unta

ammar xsited tgok rhino..kemain jerit lg panggil abah suruh tgok ni...

penat jalan menguap dah..

ammar n abah..

ammar n kakak zinnirah

pastu jalan2 ke kawasan reptilia...



antara haiwan yg diambil gambarnya utk interframe dlm blog ku..
hihihihi






disebabkan dah xlarat nak jalan...kaki dah skt2...
kitaorg naik tram balik ke pintu depan..banyak lg tempat xpergi sebenarnya...
kawasan akuarium..tempat persembahan..burung...
xpela..lg pun dah petang..cuaca pn xberapa nak cun...
lain kali kalau korang nak pergi...
ika suggest pergi awal pagi...bab makan, dlm zoo ni bnyk2 stesen kedai2 jual makan..
cuma xtau harga berapa...

tu je nak cite..
papai...nak sambung buat keje....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...