Followers

14 January 2014

check up adik baby ('',)

bismillahirahmanirrahim..
salam maulidur rasul semua...
gigih x tulis entry hari cuti..hehe...ika keje hari ni bile tgok balik entry2 lama...
ika perasan..dulu ms mengandung ammar ika mmg rajin update..
maybe bnyk masa dok ofis...so ika rasa mcm xfair..cian adik baby mama asik xde mood..
kalau preggy dulu ika happy..semua benda pun kongsi kat sini..
so untuk adik baby pun ika nak buat benda yang sama...
kalau perasan dah letak pregnancy tickers pun untuk adik baby..
pastu ika nak start dgn cerita checkup..
esok ika dah genap 16w preggy...
dah 2x check up pun..
mula2 ms buat buku..ms 10w..
- berat dah 64.9 (ms ammar dlu mula2 buka buku 66.8..hihi)
- tekanan darah normal
- amik darah utk FBC
- pastu ms 12w scan n jumpa doktor..
ni adik baby..comel x..Dr interview sikit2..tnya history kelahiran lama..
pastu tgok adik baby..tp yg xbestnye..dr ni xmesra alam..dia scan..ape yg dia ckp..
ha..tu baby..yg kelip2 tu jantung dia..edd follow LMP la..sama..
tuuu jeee...dlm buku kemain banyak dia conteng..siap lukis2 lagi...
xpe..next scan ika tnye..
ni adik baby korang...hehe...
..
..
2nd check up..ms 15w..
dah dapat result FBC..
- HB alhamdulillah 13.4..
- berat naik lg dah 66.2.. (naik 1.3kg)
- tekanan darah normal
- pastu dengar heartbeat baby..alhamdulillah normal...
tu je cite check up
..
..
nak cite pasal ika pulak...
betul la kata org tetiap kali pregnant bebeza caranya..
ika pun kali ni beza sgt dgn dlu..
ape2 pun..alhamdulillah..
allah kurniakan keluarga kami rezeki ini...
ika diberi peluang mengandung utk kali ke2..
syukur..moga adik baby membesar sihat sempurna dan bakal menjadi anak soleh/solehah..
oklah..dah panjang membebel..daaaa....



10 January 2014

::surprise!!::

bismillahirahmanirrahim..
assalamualaikumwarahmatullahi wabarakatuh...
fuh..fuh..tiup habuk dulu...ni 1st entry tahun 2014
kemain lama xupdate blog...mood tarak mari laa..
bnyk benda yg hutang update....
besday ammar yg ke 2 pun ika xde buat entry lagi...huhu...
anakanda ammar dah menginjak usia 2tahun 31 dis 2014 baru2 ni... 
sambutan dah buat advance 25 dis 13..buat sekali ngan anak2 geng gojes...
entry besday anak pun xupdate lg...
(hutang entry laaagiiii)
...
...
...
xtau la nape..asal nak update blog je malas..
mebi sbb...urmmm...korang ade yg dah tau kot...
yg xtau...ika ade surprise ni...hihihihi..
...
...
...
...
 
haaa....tu dia...nampak x ade 2 buku pink tu...
yg atas tu..mcm comot tu ammar punya...yg bawah mcm baru je tu...
adik baby punye...hehehe...ammar bakal jd abang!!
alhamdulillah rezeki kami sekeluarga...
minggu ni dah 15w..dah 2x checkup pun..next time cite ye
(haa..tgok janji lg..pastu xtau bile nk update..hehe..)
EDD insyallah 7 Jul 14..
doakan yg terbaik utk ika ye kawan2...
bye...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...