Followers

03 December 2013

~telatah ammar~

 ni cerita last weekend..ika pergi paradigm mall..motip..nak p kaison..terpengaruh ngan erin n kak diya la ni..hihi....kaison sini lebih bnyk barang nak compare ngan kaison festival city..mmg puas hati... en husben ika mmg bagi can kat mama shopping..ammar dia layan...sebelum balik dia tunjuk henset..cer mama tengok ape anak mama buat...ika tengok mmg gelak terkekek2..kelako anak aku rupenye..jum korang tgok ape dia buat...

ditunggangnya panda kat kaison weh...

 catterpillar pun sama...huhu..hai la anak bertuah...
kalau ngan ika mesti dah kena marah..ni apaknye melayan pulak...
siap amik gambar...marah toke kaison tgok gambo ni..sorry yek...huhu

 berlakon..pakai spek..cakap telefon ngan tabung mainan...huhu

kat luar pulak..tunggu mama..main bawah kerusi...



ammar : 'ish..bila mama nak abis shopping ni..ammar dah penat tunggu tau'

30 November 2013

::mommycha 1st giveaway::

ehem2..ni fest time ika join give away tau...
sebelum ni asik nak join nak join last2 expired mcm tu je...
kali ni xnak terlepas lg..lagi2 sebab nak meriahkan giveaway cik ta ni..hihi
tapi...very the last minuite kann..xpe la janji ku sempat join... (>_<)




TEMA
  • mommy&baby moments
  • tak kisah sama ada korang ade sweet, sour, pahit, kelat, sugarcandy, candycrush, scrumptious sugar moment bersama anak-anak tersayang.
SYARAT
  • JOIN/FOLLOW blog mommycha dulu. 
  • Buat satu entry paling ringkas mengenai gambar yang korang hantar. 
  • Ikut KREATIF/INOVATIF masing-masing. 
  • Silalah letak link di entry anda mengenai GA ini.
  • Dalam gambar tu mesti ade gambar korang & anak masing-masing. 
  • SATU gambar sahaja, okeh?
  • Kalo anak orang lain dikira DISQUALIFIED hahahahaha!
  • Pastu tinggalkan jejak link entry dekat RUANGAN KOMEN sticky post ini.
  • Tarikh Tutup: 1.12.2013 (AHAD)

JENG-JENG..
ni gambar yang ika pertaruhkan...



sebenarnya..susah nak pilih gambar sebab ika rasa semua gambar kami adalah precious moment 
ika dgn ammar..so ika pilih gambar ni masa bawa ammar ke hari terbuka atm dulu..
mama bertugas sebenarnya...saja bawa anak jalan2..singgah survival village....
so mcm biasa mama mmg suka introduce ammar ngan benda baru...
dah kenal haiwan lain...kali ni bagi ammar kenal ular pulak..hihi..
reaksi??mcm xde perasaan pown...suke x..takut pun x...
masa ni just jaga2 xbagi dia picit ular ni...
ok micha.. mokcik askar letak gambo ni..,
kot2 ade rejeki...
bye love u darling...

18 November 2013

~hye uollss~

salam korang...tajuk xmenahan....xtau nak letak tajuk ape dah..sape perasan???header baru tu??
cantik x??order dari sue..umie aqilah..terima kasih sue..kalau korang nak tau..cepat sgt sue buat tempahan ni..edit pn cepat..mmg terbaik service sue..pastu sabo je melayan kerenah ika...hihi
dah habis pun tarikh tutupnya..xsempat tolog promote...lain kali kalau sue buka order korang leh order ngan dia.. ('',)
oke..nak cerita sikit pengalaman berpisah ngan ammar..fuhh...mmg sgt menyeksakan...ika mmg nangis masa ammar nak pergi hari tu..lg pulak ammar pun nangis xnak lepas..dalam keta pun dia nangis masa keta tu bergerak...tapi kejap je...pastu ibu telefon ckp dia dah ok..sampai sana pun sgt seronok..xgaduh cari mama pun..tido pun ok...ika sehari 2,3 kali telefon..dia ckp sikit2 je pastu 'ok dah, muaahh' dia kata..huhu..yg mama ni dengar suara dia pn meleleh air mata...kot2 ade yg kata best seminggu dok berdua je ngan husben fefeling honeymoon tu mmg x ar...salah kat situ..kami berdua mmg xkeruan asyik rindu ammar je...xsabar nak tunggu jumaat pergi jemput dia..hari nak jemput tu ammar demam..bila sampai malam tu ammar nangis teresak2 peluk mama..mungkin dia pun rindu tapi xtau nak cakap...sedih sgt..ika pn nangis sama...dah tu je nak cite..serik dah nak berpisah lama2...
kiranya ni entry sembang2 kosong je...oh ye..husben dah stat cuti..cuti sekolah kan...jeles sikit kat situ..
ika pun nak cuti...dah lama xcuti....adik ipar kawin 25hb ni..hr isnin...nak cuti lama mcm xboleh sbb ade lagi keje nak kena setelkan plus tgh sibuk masa tu xkan nak tinggal camtu je time org kalut2 kan...ika plan nak cuti lama..nak cuti yang berkualiti la sebenarnya...boleh balik kg lama..pastu ada masa spend utk family ngan anak...hmmm....fening nak pikir bab cuti ni....oklah tu je kot...nanti sambung sembang..bye...
mama bw ammar jenjalan naik trolly mickey kat jj....ni pun dia dah cukup seronok..hehe

31 October 2013

~berjauhan sebentar~

salam korang...
next week ibu ammar nak cuti.. acu ammar (adik ibu) nak tawen...
ika xdpt nak amik cuti...sbb 23 ni adik husben kawen...nak kena cuti lagi...sapa nak bagi ika cuti banyak kali lelama kan.... nak bawak ke pejabat tu boleh....taapiii.....kalau ika dok pejabat je boleh..ni xtau kena pergi mesyuarat ke ape..haru nanti... ibu suggest nak bw balik ammar ke kampung...
pastu bincang2 balik ngan husben...setuju la ibu bw balik kejap...dari nak cari pengasuh sementara...yg xtentu lg serasi x dengan ammar....xpe la...kami izinkan ammar bercuti di kampung ibu...start 2hb sampai 10hb...mesti rindu bangat nanti.. ;'( xdapat nak bayangkan nanti kami berdua je dok kat umah seminggu...huhu...sedih n berat hati..ye la..xpernah lg berjauhan dgn lama...ni je pilihan yang terbaik buat masa ni... family ibu dah macam family kami sendiri... lagi2 ibu mmg ibu susuan ammar...harap ammar dapat sesuaikan diri kat sana...jgn nakal2..be a good boy...dengar ckp ibu tau....
mama n abah akan rindu kamu....


21 October 2013

riadah petang bersama ammar

hi korang..hari ni 1st day masuk keje selepas 4 bulan berkursus..blur pulak daku..xtau nak buat ape..hehehe...so lepas blogwalking...mood nak kembali berblog dah datang....
nak cerita pasal anak bujangku la..ape lagi...
yg suka sgt main kat playground skrg ni...ade kdg2 tu sampai majuk2 kalau xbw dia main..
kalau ika balik keje awal mmg singgah la taman..bagi dia lepas gian..
x sampai hati nak hampakan harapan anak.. (>_<) kalau lambat balik..
next time ye ammar..kena kental hati dengar dia nangis sikit...depan umah ibu (BS) pun ade playground..senang..xpayah nak bawa jauh2.. 
oh ye..kat umah baru pun dekat dengan playground...kdg2 bw gi situ je...hehe...
sekarang pun ammar dah lulus memanjat, naik slide sendiri.,main sendiri...ika just pantau je..
sambit tu snap le gambar ammar...SO...asal ade gambar je jadilah 1 entry.
.haha..xdop idea tau...jd la dari blog ni dengar bunyi..
"krik krik krik krik" =P










ni abang adam (anak pengasuh)



gambar last
mama pun  nak interframe sekali...hahaha..


okla..tu je nak cite...bosan x entry ni..hehe
nanti nak cite kisah jalan2 ke sabak bernam n taman negara...tunggu tau!!!
bye...

07 October 2013

~jalan2 zoo negara~

salam..
weh..dah dekat sebulan pergi br nak update...
ika agak bz sebenarnya..lg2 sbb dah nak abis ksus ni kan..lg bnyk bende nak buat...
tp sbb dah rindu sgt kat blog..gagah jugak bukak n taip laju2...(>_<)
ok..ika jalan2 31 Ogos 2013..awalnya pergi menghantar adik ipar daftar kat uia...
ni festime masuk uia ni..mmg lawa..dapat la feling2 mcm dlm citer nur kasih tu kan..haha..
ammar mmg melasak sgt..ade pulak kakak sepupu dia..mmg sakan la...
tgok gambar bwh ni..ika mmg xlarat nak layan..plus lame gile dok sana menunggu...

sekitar uia

family in law sblm balik tinggalkan adik ipo-muslimah (kanan sekali)
blajar rajin2 ye..hihi

pastu teruskan perjalanan ke zoo negara..request dari family abg ipar nak jalan sini,,
sampai pun dah dekat kul 3 lebih...mendung je..

depan zoo..
bayaran dewasa: rm 30.
kanak2 bwh 3tahun: percuma

kitaorg decide naik tram..bayaran rm 3..sbb naik zoo ni luas..
ikut suggestion dari org kat kaunter..
kalau xnaik mmg xhabis nak pusing..



turun tram kat tgh zoo..jalan2 sekitar situ..
Ape centre xpergi sbb mendaki bukit..pastu hujan pulak turun renyai2...
berteduh kejap..pastu sambung jalan...


ammar asyik tengok unta

ammar xsited tgok rhino..kemain jerit lg panggil abah suruh tgok ni...

penat jalan menguap dah..

ammar n abah..

ammar n kakak zinnirah

pastu jalan2 ke kawasan reptilia...



antara haiwan yg diambil gambarnya utk interframe dlm blog ku..
hihihihi






disebabkan dah xlarat nak jalan...kaki dah skt2...
kitaorg naik tram balik ke pintu depan..banyak lg tempat xpergi sebenarnya...
kawasan akuarium..tempat persembahan..burung...
xpela..lg pun dah petang..cuaca pn xberapa nak cun...
lain kali kalau korang nak pergi...
ika suggest pergi awal pagi...bab makan, dlm zoo ni bnyk2 stesen kedai2 jual makan..
cuma xtau harga berapa...

tu je nak cite..
papai...nak sambung buat keje....



12 September 2013

baraan gojes~aty :aku bukan bidadari:

sori la korang...ika baru nak up cite ni..syawal pun dah habis woii...
mesti korang kutuk kan...tp xpe la..ika xpedulik..nak publish gak entry ni..
baraan gojes~aty :aku bukan bidadari:
sbb ika tau korang mmg dah baca bnyk entry ni kat blog mummy lain..
so korang layan gambar la ye..from my camera point of view...hihi...
ramai x...ramai wooo...




tn rumah diambil gambar semasa sedang mengambil gambar

papa2 gojes borak kat luar

kak long daaliya

wawa n kak mimy

makanan yg semuanya mabeles

rara,anis,ika n nurul

playroom qaleef~ammar,mikha,naila,zara

zara

abg long mikhail

bakal abg long asyraf

annaila ngan daddynya

mak2 menjemah kat bawah

credit: fb gojes
gambar ramai2...

serius mmg best dapat kumpul ramai2..seronok sgt..tq aty n fared sbb sudi jemput kami..
ika mmg lama gak dok kat umah aty ni..sbb kejap2 ade je yg datang..mmg xmau la balik awal..kata nak sembang ngan kawan2...yg dari jauh pun datang..anez dari perak..fieza dr PD..
sorry sbb lambat update..bila dah stat tinggal blog..nak dapat balik mood tu punya la payah..hehehe
bye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...