Followers

27 December 2012

biskut kunyah2 ammar


salam mommies..hari ni mood ika sudah datang..
nak share cara buat biskut yg mudah lg berkhasiat untuk baby.. 
inspirasi dari kak mimi...ika ambil resepi ni dari blog mimi..banyak tau resepi utk baby sini..hihi..
bahan2 sangat la simple..roti, (ika pakai roti gardenia), unsalted butter n penekap acuan yg comel2 tu..
(acuan tu ika beli kat daiso..daiso ni mm berantu la..ika dah jd addict nk gi daiso..muahaha)
 caranya senang je..sapu unsalted butter kat rotu..pastu tekap bentuk2 tu..
ko tau ape yg jadi ngan lebih2 tepi roti tu...seperti yg diagak..selamat masuk dlm perut mama..hehe
 ni la hasil sebelum bakar..sekeping roti dapat 4 bentuk biskut yang comel2 tu..'
yg bentuk love tu besar sikit..so dapat 2 je..
 bakar sampai kekuningan..150darjah celsius 10-15minit je;;
rasa dia lema-lemak gitu..yg gelap sikit tu sbb  ika lambat sikit keluarkan.
.yg coklat tu pahit sikit..boleh la kan..cobaan kali pertama..pasni boleh improve lagi..hihi... 
sedap..rasa lemak2 gitu..boleh gak improvise letak parutan cheese dan lain2...
reaksi budak kecit ni..
 alhamdulillah ammar suka..mama lagi suukaa..
pasni boleh buat lagi pakai resepi lain..

sekian resepi biskut sihat dari mama ammar..
 ok mommies..selamat mencuba..daaa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...