Followers

27 January 2011

pelik tapi benar..

ape yg pelik tu??
huhu..korang pernah x face majlis yg start ngan nikah..majlis di pihak lelaki n then baru majlis perempuan...
ika pernah tgok sekali kat perak..tp rata2 ika tanya..jawapannya.. TAK PERNAH DIBUAT ORANG
majlis kena start nikah,majlis umah perempuah n then baru bertandang ke rumah pengantin lelaki...
tp...ika buat je camni..ceritanya camni..asalnya majlis yg dirancang 11.3 nikah 12.3 majlis umah ika n majlis umah tunang 14/3..tp br2 ni my mom call..boleh x anjakkan tarikh 2..my sepupu pn nk wat kenduri hr yg sama..aduh...tp dah mama suruh beralah..ape nk buat...agak masalah sbb En Tunang adalah sorg guru..majlis mesti buat masa cuti skolah je...ika pulak mmg nk majlis tu ari sabtu sbb ramai kawan2 berada di luar perlis..so majlis dianjakkan ke 19 mac 2011 (hujung cuti skolah)..utk majlis lelaki pulak xboleh nk buat ari ahad 20 mac sbb beliau org kedah..kat kedah ahad dah keje...huhu...kitaorg pn dah xnk tunda2 lg..so ika dah nekad tarikhnya...
akad nikah : 14 mac 2011
majlis pihak lelaki : 14 mac 2011
majlis ika : 19 Mac 2011
jenuh gak nk xplain satu2 kat membe2 yg muskil..tp dekat org yg komplen..ika ckp ''xde masalah la..yg wajib 2 nikah je..'' <fed up>..so ape pendapat korg diatas majlis ika yg sonsang ni...

26 January 2011

HIV test setel..

td gi KK Gombak nk ambik borang n then nk bw ke HAT Mizan..
               nurse : " kat cni kite x boleh bg borg ni bw keluar dik.
               borg ni cume utk bt test kat cni je...<dlm hati cuak..alamak camne ni>
               saye : "kalo nk buat kat cni ble kosong kak??
               nurse : "petang ni boleh datang x dik???'' <mcm nk melompat je dalam
               klinik tu td..>hehe ;p
KK Gombak ni mcm xramai org sgt..maybe sbb die br berpindah dr KK Taman Kenanga tu..so sape2 yg duk area cni boleh la pi KK Gombak ni utk buat HIV test..
alhamdulillah..dah setel HIV test..lega sket rasanya...dah setel lg 1 perkara....

25 January 2011

HIV test...

td ika call semua klinik2 kesihatan yg terdekat untuk g buat HIV test...
walaupun tau ada tempat yg kena buat appointment.. <mencube naseb je.kot dapat pi petang ni>
ada la 4 klinik ika call.. klinik kesihatan ampang, setapak, dato' keramat ngan jalan ipoh...
jwpn diorg.. "dah penuh la dik, lepas raye cine br ada free..stat 9hb br available"
aiyaak..mcm mana ni..ingat nk mintak cuti ms CNY boleh balik kg submit borang kat Jabatan Agama Islam Perlis skali..ika ingat nk p buat kat Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan je...huhu...kalo lepas CNY gak mmg FAILED la..mari mencuba nasib skali lg...

buat B2B area kl/selangor..ika letakkan senarai klinik kesihatan kat bawah ni..

SENARAI KLINIK KESIHATAN YANG MENJALANKAN UJIAN HIV
DI WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR DAN PUTRAJAYA
MASA : 2.00 petang- 4.30 petang ( HARI : ISNIN – JUMAAT)
MASA : 2.45 petang – 4.30 petang ( HARI : JUMAAT)
Jabatan Kesihatan DBKL – 03 92845166 * (Hari Rabu Sahaja)
KM 4, Jln. Cheras, Kuala Lumpur
Klinik Kesihatan Kuala Lumpur – 03 26155752
Hospital Kuala Lumpur
Klinik Kesihatan Putrajaya – 03 88883057
No. 1, Jln. Presint 9E, Putrajaya
Poliklinik Komuniti Tanglin – 03 26983311
Jalan Cenderasari, Kuala Lumpur
Klinik Kesihatan Cheras – 03 91304583
Batu 4 ½, Jln. Cheras, Kuala Lumpur
Klinik Kesihatan Cheras Baru – 03 42946114
Jln. 16, Kg. Cheras Baru, Off Jln. Kuari
Klinik Kesihatan Batu – 03 62573355
Batu 4 ½, Jln. Ipoh, Kuala Lumpur
Klinik Kesihatan Petaling Bahagia – 03 77829355
Batu 6, Jln. Puchong, Kuala Lumpur
Klinik Kesihatan Dato’ Keramat – 03 42573333
Jln. Jelatek, Dato’ Keramat, Kuala Lumpur
Klinik Kesihatan Kampung Pandan – 03 92810272
Jln. Kg. Pandan, Kuala Lumpur
Klinik Kesihatan Pantai, Bangsar – 03 22881071
Blok C, Wisma Ghoshen, Plaza Pantai, Off Jln. Pantai Baru, KL
Klinik Kesihatan Jinjang – 03 62583355
No 2, Jln. 4/16, Jinjang Utara Tambahan, KL
Klinik Kesihatan Setapak – 03 41425429
No. 26/28, Jln. 9/23A, Medan Makmur, Setapak, KL
Klinik Kesihatan Sentul – 03 40427557
189 , Jln Perhentian, Off Jln. Hj. Salleh, Sentul, KL
Klinik Kesihatan Sungai Besi – 03 90585464
Jalan Besar, Sungai Besi, KL
Klinik Kesihatan Bandar Tun Razak – 03 91713333
No. 16&18 Jln. Jujur 3 , Bdr. Tun Razak, KL
DI SELANGOR
sile rujuk kat kat sini.. <tq ieza>

kad kawen..

hye...
agak sibuk sket huhu..weekend ni ibarat xcuti je..waaa..letih..seb bek ada cuti taipusam..hehe

pasal kad kawen !k@ ada bnyk bce entry B2B yg lain...mcm xora. n sarah  n elly buat design sendiri...creative kan diorg..
tp ble tgok weding tickers 2 <rasa alamak..cepatnye masa berlalu...>
kena cepat bertindak..xleh nk bnyak survey2..nk DIY lg la xboleh..huhu...
so i decide untuk tempah kad kawen kat cni..raja sehari 2 u..tempat dia kat Taman Dagang, Pandan Indah..
selain kad ada gak giftbox n banner/bunting..leh view kat link atas ye...
sbb UTAMA..sbb dia boleh siap cepat..dlm 3,4 hr pas confirm dah siap <elok sgt la utk !k@ sbb buat keje last minit..huhu padan muka>
2ND sbb dia murah...<!k@ ingat xnk la spent bnyk sgt kos kat kad kawen kan..>
amik budget card je..sekeping.. 34 sen...
kad dia pn xla nampak buruk ke ape..ika rase ok la..simple..still aceptable..sblm ni ik@ ada survey kat kedai2 lain...tp xde yg semurah n boleh siap cepat mcm ni...
hmm 1 perkara dah setel...nanti !k@ update gamba kad ye...


21 January 2011

aktiviti 1..

1. Dok buat bunga telur sendiri...waah...wlpn masa xtinggal berape lama..tp tetap semangat nk DIY bunga pahar..xbanyak pun..nk 100 je..yg nk letak tepi pelamin..sy buat bunga stokin..cubaan pertama..xberapa menjadi.tp lepas tu..ok la..bunga dah makin kemas...TAPI...huhu...renyahnya nk wat satu..pusing dawai jadikan kelopak..balut ngan stokin..buat inti bunga..jadikan sekuntum bunga..gunting riben n ikat ngan dawai..net telur..bunga kelopak kecik ngan tangkai spring hisan...baru nk balut lidi jadi 1 bunga....
sehari cuti baru siap 15 bunga..waaa...tq ila sbb banyak menolong... manapun..kena teruskan gak la kan..xkan nk berenti sekerat jalan..cahaiyook!!!

2.  Hmmm..baru2 ni sy dok mereka2 design kat envelope...
terinspirasi ngan design wedding poscard sarah <sangat suke>...dia letak calender..so nice..sbb xdapat buat kad cam2..buat kat sampul ok x??

actually ika lg suke design ni dr yg kat bawah...

20 January 2011

sekapur sireh.....

assalamualaikum dan salam sejahtera...
sebenarnye..dah lame timbul keinginan untuk create sebuah blog sendiri selepas terinspirasi membaca blog2 b2b yang lain..tapi sebab saye agak sibuk dan masa pun tak mengizinkan, tertangguh la niat nk wat blog sendiri..skrg baru ada peluang to write in my own blog..hihi..<suke>
walaupun agak lambat..ye la..org lain lg setahun nk kawen dah buat persiapan..tp *chek ni lg 54 hr tau majlisnye...huhu...dalam hati ''cool ika..semuanya ok..buat slow2 insyaallah sempat'' <padahal dalam hati risau tu tuhan je yg tahu>  (^~^)
dalam keadaan yg agak sibuk dengan kerja..baru nk start buat persiapan sbb bru balik ksus...en tunang pulak bekerja di Sarawak...saye keje kat kl, kampung nun jauh di Perlis...agak sukar jugak nk handle the wedding stuff..<banyaknye bende nk pikir..susah gak kn nk kawin...hati kecilku berkata2> ;p korang ade terpikir mcm 2 x??? hehe
bnyk je budak ika ni nk berceloteh...tp...sye kena stop dulu...nk siapkan keje untuk esok..bye...


*chek ~ saye (dlm bahasa utara)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...