Followers

27 July 2012

kejutan ammar

video
kali ni cerita pasal ammar pulak..
hehe...ni la kejutan ammar..xla kejutan sangat...
cita ala basi gak..start masa dia demam hari tu...
ammar sekarang dah boleh memanjat,bediri n meniti..hooyee!!
dia pulak jenis berani terlebih..dah berdiri lepas tangan pulak...adoi...
asal mana dia boleh mmg nak try memanjat..kat dinding,baldi, badan kita..
kat kabinet tv tu pun dah boleh berdiri..
risau la takut dia terjatuh..ammar mmg xde walker kat umah..
kat umah pengasuh dia ada..kat umah my hubby xbagi beli..
katanya biar ammar dok bawah je, kalau duduk dalam walker je..bila anak nak belajar...
mainan pun xlayan sgt..suka explore benda lain...ade je nak usik,amik masuk mulut..
sekarang ni keja ika dok menangkap dia je la..xboleh nak biar sgt..
merangkak pun laju..hari tu tinggal kejap je dia dah sampai dapur...
---
budak kecik ni...lambat gak dia menyiarap..
tapi lepas tu semua nak express..
masa boleh menyiarap..menyulur kejap..dia dah start angkat tangan n bontot..
goyang2..kejap nak kedepan, kejap menyenget..
xtau mana 1 dia nak buat dulu..merangkak ke duduk..
alih2 dua2 sekali boleh..dah boleh merangkak..terus nak memaut, panjat pastu berdiri...
memang kena alert je..
pastu kepala otak mula teringin nak beli something..
konon nak bagi present utk acheivement ammar..haha..
dalam banyak2 ika minat yang ni..dah lama ni usha...
tapi belum propose lg ngan abah ammar...
tapi risau gak kan..nanti dah beli2 ammar buat bolayan je...hurmmm...
vtech first step baby walker..




25 July 2012

direction ke klinik pakar kanak2 putra..

salam..
postpone cerita pasal ammar..memory card camera tinggal..
kali ni ika nak cerita mcm mana nak pergi klinik kanak-kanak putra ni...
hihi..ni request dari aty sebenarnya..
nak emel mcm susah gak nak explain dalam bentuk tulisan kan..
buat entry khas lah..lgpun mmg tgh free ni..
bulan puasa ni workload keje kurang dari biasa...
and yang paling best..kitaorg balik keje kul 3..heavennya..kuikuikui :)

peta pun peta google je..aci ye..ok..
- kalau dari hala paya jaras tu..sebelum sampai the store..kena rapat kiri...
amik simpang ke kiri kat the store tu..
- kalau guna MRR2 dari hala KL/kepong..nampak je the store kena rapat kanan..
naik flyover utk masuk ke kanan..kalo korang terlepas flyover ni..mmg kena u turn tah kat mana2 nanti..
(REMINDER: dah turun flyover..kena terus rapat kiri tau)
kalau nak mudah..lepas je the store..ada simpang terus belok kiri..
(mcm kat arrow kuning dlm pic kat atas ni..)
kalau terlepas jalan ni..korang straight je lagi..nampak hong leong bank belok kiri..
kat arrow kuning yg lagi 1 tu tunjuk..
jalan seterusnya leh tengok kat pic ni..
klinik pakar kanak2 putra kat tanda A tu..
sebelah je ngan putra medical centre..klinik dia kat tingkat atas..
kat tingkat bawah ada butik jual barang baby..sory ika xingat nama kedai tu..
tapi rasanya mudah je nak cari klinik ni..huhu..
faham x explaination ika ni..sorry ika xberapa reti nak mengajar sebenarnya..
oh ya..ni alamat klinik..
41A, Jln BRP 1/3, (Bkt Rahman Putra), Sungai BulohSelangor 47000Malaysia
no phone: +60 3-6157 4113  
buat aty..harap entry ika ni membantu..
korang..kalau confius lg..emel ika ye..
meta_morfik8254@yahoo.com

17 July 2012

~klinik pakar kanak-kanak putra~

thanks mommies yang mendoakan ammar cepat sembuh..
buat mommy cha n izlaa..hope mikha n zarif pun cepat sembuh gak..
sian baby kalau sakit..huhu...
dia dah start selsema..hingus melelah2..nafas pun berbunyi..
petang semalam ika dah bawa ammar pergi klinik..
klinik pilihan hati..klinik pakar kanak-kanak putra
di Bukit Rahman Putra, Bandar Baru Sg Buloh..
nape x pergi klinik biasa je??hoho..
ika ada bad experience pergi klinik biasa ni..
kisahnya..masa ammar 3bulan..ammar poo-poo ngan sgt kerap..
ika yang risau ni..pergi la satu klinik tu..
Dr tu cek lebih kurang..pastu bagi ubat..
nasib baik ika tergerak hati buka pelekat label klinik tu..
rupanya Dr tu bagi ubat cirit birit yang hanya boleh
di makan oleh orang yang berumur 12 tahun ke atas..dengan minum air yang banyak..
bayangkan dia boleh bagi baby umur 3 bulan ubat tu...
mujur ammar baru sekali makan..tu pun banyak yang dia luah..
mmg band klinik tu..xnak pergi lagi situ..
serik nak jumpa Dr yg bukan Paed..
nape pilih klinik ni??
berdasarkan maklumat yang ika dapat dari ujung jari ni.. (cheewahh)
hehe..maksudnya review dari forum n blog2 mommy lain..
ada la beberapa paed yang bagus..tapi berbanding dengan tempat lain..
Sg Buloh adalah tempat yg ika familiar..rasa senang nak cari klinik ni
xnak pergi tempat yang xbiasa..pastu tercari2 lagi..xsuke..
kalo berdua maybe..tapi sbb ika bawa ammar je..ika terus je pergi ke situ...
hasilnya..
MMG PUAS HATI
klinik ni sangat kemas, teratur n menarik..
bersih..nak masuk pun kena buka kasut..
ada playland untuk kanak2..ruang untuk solat..
yang paling pentiing of course la PAED nya..
Dr Tan ni sangat nice n friendly..
menjawab segala pertanya dengan baik...
lembut je layan baby...
cek pun detail..sambill cek, alih perhatian ammar dengan toys..
masa cek suhu anmmar xdemam..
ammar cuma selsema n tekak dah stat merah..lung clear..
sbb ammar baru 6 bulan..no ubat selsema n batuk..
Dr just berikan sterimar n antibiotik je..
ajarkan mcm mana nak guna sterimar, terangkan pasal ubat n mcm2 lg..
sape yang dekat2 area sini..nak cari klinik pakar kanak2...
ika mmg highly recommed klinik nie.. ;)
-
-
jum layan gambar..
nampak x playland kat dalam klinik ni..
ammar..tgh hairan lagi..
lepas tu baru laju je merangkak nak explore tempat baru..

  ammar tak sihat..tapi ada buat kejutan untuk mama ngan abah..
cuba auntie-auntie teke kejutan ape ammar buat..hihi
kalo nak tahu..kena tunggu..
stay tune!!

16 July 2012

adudu..susahnya hati..

ammar demam..huhu
ms tido badan dia stat panas..tido pun merengek2 je..
letak towel lembab atas kepala..kejap je kering..
bangun pagi tetap cergas..cuma manja lebih sikit...
ni dah hantar dia gi ummah BS..
susah hati sangaat bila ammar demam..
nak keje pun xde mood..
nak siapkan keje cepat2..nak bawa ammar gi klinik...
kawan2..doakan ammar cepat sembuh ye..

13 July 2012

pureen warehouse sale lagi!!

assalam mommies..
hehe..sape nak pegi angkat tangan???
ika xpegi kot..barang semua ada lg...
sape ade hal weekend ni..jgn risau sbb sale ni selalu ada..
ika pernah pergi ms mengandung dulu..ika semangat sikit nk beli brg murah2 ni..
lagi2 brg utk baby..pantang ada sale je mesti nk pegi..
jum tgok gambar ika masa last yer..ni 1st time pegi..
 masa ni baru sampai..mak buyong semangat tu..hihi
 org memang MAHA ramai lah..
hubby dok tepi je...xmasuk dlm 'lautan' manusia ni..
keje dia dok snap gambar bini dia yang bersemangat ni..haha

 cube cari mana ika dlm gambo bwh ni..hehe
 kalau cari baju nak buat basahan baby/anak mmg berbaloi..
baju/seluar 3 ringgit je..ko tengok org tu sampai kena angkat bakul atas pala nk jalan..
super sesak kot..
 sesi sorting..ika xde beli banyak pun..sbb banyak baju baby dah beli sebelum ni..
org lain xpayah ckp la..berbeg2 derang kaut nk pilih kat tepi..

xbanyak pun 2lastik la jugak kan..
org lain mmg borong sakan...
memang berbaloi sbb harga mmg murah berbanding kat kedai..
selain baju ni la brg2  hasil rembatan setelah bersesaksesakan..cewahh
kalo nak pergi lagi kena pikir banyak kali sbb skrg dah ada sikecik tu..
bila baju2 ammar dah xmuat maybe pegi lg kot..hihi


09 July 2012

my hero dah 6 bulan!!


my lil hero ammar dah genap 6 bulan 30 jun 2012 hari tu..
kebetulan masa tu ada family day..bawak ammar berseronok je la..
~seronok ke??hehe..mama mmg wajib pergi..ammar n abah mengikut je..~
event di Hutan Lipur Sg Kanching, Rawang..ni pestime ika pergi wlpn dah 5tahun menetap kat KL ni..
jum ika cerita smbil layan gambar la..

 baru sampai..ammar mcm hairan kena bangun mandi awal pagi..
pastu sampai tgok org ramai sgt..hihi
 aktiviti pembukaan..senamrobik..mama yg terpaksa rela join..
abah xjoin alasan dukung ammar...walaupun terpaksa muka kena menten..
padahal berpeluh ketiak..xaci tau..merungut2 ngan hubby lepas habis acara..
 pagi..ammar masih bergaya lagi..cheewah..
 aktiviti wajib hari keluarga.. sukaneka..ni acara utk kanak2..
 ammar suka ngan uncle azua ni..
 eksited la uncle layan dia main..
 seronok dok bertatih..
 mama yg eksited bergambar..ammar mood dah xelok..
 ada anak kecik pon boleh masuk sukaneka tau..ni acara laki bini..
ammar pas kat org kejap..hehe
 dah tengahari baju smart dah ilang..ammar dah mengamok sbb panas...
 leganya lepas tukar baju...cccaaayang mama!!
 tertido keletihan.. :)
acara ngan abah..memperkenalkan ammar ngan air sungai..reaksi hairan..
 dah start seronok..tp xbagi mandi pun..celop2 kaki je gitew..hihi 
budak2 lain mmg mandi sampai kecut..jenuh mak apak diorg nak panggi naik..
 auntie2 yg geram ngan ammar..
gambar penutup..bakal mommy daddy aini n akmal..praktis la tu..
sweet derang ni..xsabar nak tunggu baby kamoo...

ni entry banyak gambar..ok la kan..dah lama xupdate gambar..
harap ammar gumbira.. :)
sekejap je rasa ammar dh besar..rasa mcm baru je bersalinkan ammar..
perkembangan ammar 6 bulan..
~dah pandai merangkah 2,3 tapak..
~dah boleh duduk..
~mulut mmg riuh je..
~suka mengigit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...