Followers

17 July 2012

~klinik pakar kanak-kanak putra~

thanks mommies yang mendoakan ammar cepat sembuh..
buat mommy cha n izlaa..hope mikha n zarif pun cepat sembuh gak..
sian baby kalau sakit..huhu...
dia dah start selsema..hingus melelah2..nafas pun berbunyi..
petang semalam ika dah bawa ammar pergi klinik..
klinik pilihan hati..klinik pakar kanak-kanak putra
di Bukit Rahman Putra, Bandar Baru Sg Buloh..
nape x pergi klinik biasa je??hoho..
ika ada bad experience pergi klinik biasa ni..
kisahnya..masa ammar 3bulan..ammar poo-poo ngan sgt kerap..
ika yang risau ni..pergi la satu klinik tu..
Dr tu cek lebih kurang..pastu bagi ubat..
nasib baik ika tergerak hati buka pelekat label klinik tu..
rupanya Dr tu bagi ubat cirit birit yang hanya boleh
di makan oleh orang yang berumur 12 tahun ke atas..dengan minum air yang banyak..
bayangkan dia boleh bagi baby umur 3 bulan ubat tu...
mujur ammar baru sekali makan..tu pun banyak yang dia luah..
mmg band klinik tu..xnak pergi lagi situ..
serik nak jumpa Dr yg bukan Paed..
nape pilih klinik ni??
berdasarkan maklumat yang ika dapat dari ujung jari ni.. (cheewahh)
hehe..maksudnya review dari forum n blog2 mommy lain..
ada la beberapa paed yang bagus..tapi berbanding dengan tempat lain..
Sg Buloh adalah tempat yg ika familiar..rasa senang nak cari klinik ni
xnak pergi tempat yang xbiasa..pastu tercari2 lagi..xsuke..
kalo berdua maybe..tapi sbb ika bawa ammar je..ika terus je pergi ke situ...
hasilnya..
MMG PUAS HATI
klinik ni sangat kemas, teratur n menarik..
bersih..nak masuk pun kena buka kasut..
ada playland untuk kanak2..ruang untuk solat..
yang paling pentiing of course la PAED nya..
Dr Tan ni sangat nice n friendly..
menjawab segala pertanya dengan baik...
lembut je layan baby...
cek pun detail..sambill cek, alih perhatian ammar dengan toys..
masa cek suhu anmmar xdemam..
ammar cuma selsema n tekak dah stat merah..lung clear..
sbb ammar baru 6 bulan..no ubat selsema n batuk..
Dr just berikan sterimar n antibiotik je..
ajarkan mcm mana nak guna sterimar, terangkan pasal ubat n mcm2 lg..
sape yang dekat2 area sini..nak cari klinik pakar kanak2...
ika mmg highly recommed klinik nie.. ;)
-
-
jum layan gambar..
nampak x playland kat dalam klinik ni..
ammar..tgh hairan lagi..
lepas tu baru laju je merangkak nak explore tempat baru..

  ammar tak sihat..tapi ada buat kejutan untuk mama ngan abah..
cuba auntie-auntie teke kejutan ape ammar buat..hihi
kalo nak tahu..kena tunggu..
stay tune!!

11 comments:

~YUN~ said...

Ika,baik kan dr tan,pndai layan budak..alhamdulillah ubat die ok..:)

PUAN SUE said...

anty doakn ammar cpt sembuh tau

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kenapa ternganga je tu Ammar, hidung tersumbat ye..

Cik Puan Rara said...

kejam nya doc bg ubt cm tu kat baby.knp teruk sgt.

izla said...

betol tu.
kene hati2 ngan doktor bukan paed.
saya pon penah kene gak sekali masa zarif 2 bulan. pastu sy ngadu kat paed. paed kata, doktor biasa memang kurang arif dengan kanak-kanak. kalau saya (paed tu kata), saya pon tak reti nak cek orang tua..huhu

jaja_NorLiza said...

alololo..comelnye ammar...hope cepat sembuh..x sabar nk tau kejutan dr ammar yg comel ni! :-)

aTy _faRed~ said...

ika....bagi alamat atau direction tempat ni plssssssssssssss.... kalau rajin email lar..nurha_abdul82@yahoo.com atau kalau rajin buat jer n3 pasal ni..heheh

Adylia Qarissa said...

ala comeynya duk nganga mulut :)

hOtMaMa said...

harap ammar dah sihat le skrg ek.. hehe..

ika, ammar 6mos dah pandai duduk??? bagusnyer... khadeeja dh 7mos pun baru dis week akk perasan dia duduk sendiri.. tu pun berapa nak tegak sngt la.. mcm senget2 ketepi je ada la.. huhu..

!k@ said...

yun: aah baik..tq yun sbb review dr ni dalam blog..hehe

sue: tirima kasih auntie sue..

yana: mmg selalu dia nganga gitu ms org amik gambar..

rara: aah..geram sgt ngan dr tu..kena hati2 pas nie..

izla: kaann...ika dah jadi pobia nak bw ammar g klinik biasa..sib baik ammar xde ape2..

!k@ said...

jsja: tq..nanti ika update.

aty: dah buatkan..hihi

adilyya: tq..

hotmam: aah..dah pandai duduk sendiri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...