Followers

07 October 2013

~jalan2 zoo negara~

salam..
weh..dah dekat sebulan pergi br nak update...
ika agak bz sebenarnya..lg2 sbb dah nak abis ksus ni kan..lg bnyk bende nak buat...
tp sbb dah rindu sgt kat blog..gagah jugak bukak n taip laju2...(>_<)
ok..ika jalan2 31 Ogos 2013..awalnya pergi menghantar adik ipar daftar kat uia...
ni festime masuk uia ni..mmg lawa..dapat la feling2 mcm dlm citer nur kasih tu kan..haha..
ammar mmg melasak sgt..ade pulak kakak sepupu dia..mmg sakan la...
tgok gambar bwh ni..ika mmg xlarat nak layan..plus lame gile dok sana menunggu...

sekitar uia

family in law sblm balik tinggalkan adik ipo-muslimah (kanan sekali)
blajar rajin2 ye..hihi

pastu teruskan perjalanan ke zoo negara..request dari family abg ipar nak jalan sini,,
sampai pun dah dekat kul 3 lebih...mendung je..

depan zoo..
bayaran dewasa: rm 30.
kanak2 bwh 3tahun: percuma

kitaorg decide naik tram..bayaran rm 3..sbb naik zoo ni luas..
ikut suggestion dari org kat kaunter..
kalau xnaik mmg xhabis nak pusing..



turun tram kat tgh zoo..jalan2 sekitar situ..
Ape centre xpergi sbb mendaki bukit..pastu hujan pulak turun renyai2...
berteduh kejap..pastu sambung jalan...


ammar asyik tengok unta

ammar xsited tgok rhino..kemain jerit lg panggil abah suruh tgok ni...

penat jalan menguap dah..

ammar n abah..

ammar n kakak zinnirah

pastu jalan2 ke kawasan reptilia...



antara haiwan yg diambil gambarnya utk interframe dlm blog ku..
hihihihi






disebabkan dah xlarat nak jalan...kaki dah skt2...
kitaorg naik tram balik ke pintu depan..banyak lg tempat xpergi sebenarnya...
kawasan akuarium..tempat persembahan..burung...
xpela..lg pun dah petang..cuaca pn xberapa nak cun...
lain kali kalau korang nak pergi...
ika suggest pergi awal pagi...bab makan, dlm zoo ni bnyk2 stesen kedai2 jual makan..
cuma xtau harga berapa...

tu je nak cite..
papai...nak sambung buat keje....



4 comments:

SweetLikeWhat said...

ok nanti nak bawak hannah g zoo negara plak..haha

Umi Qi said...

Best yer pi zoo..sure ammar happy sgt mama papa bawak dia pi zoo leh tgk haiwan mcm2...Qi je belom pi lagi hehehe...best yer naik tram mcm2 kaler waaaaa

p/s Nanti nak pi gak yeyyy

mrs kayrul said...

bila tengok entri zoo nie teringat la janji dengan anak2 nak bawa g zoo...sudahnya sampai sekarang x bawa2 lagi...

Mimy Hamid said...

kakmi gi zoo berjalan tawaf ko..huhuhhhhh penat smpai skrang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...