Followers

10 February 2012

one month checkup...

hye mommies semua..sekejap je ammar dah sebulan lebih..
actually hari ni dah 41 hari pun..mama lg 3 hari nak habis pantang..hehe..
patutnya kena bawa ammar hari selasa lepas..tp sbb minggu lepas ammar demam..ditangguh ke minggu ni..
so result check up..
berat ammar dah 4.8kg (patut la lenguh bila lama dukung sikecik ni)
~progress: masa lahir 3.18kg
               : 10 hari      3.4  kg
               : 20hari       3.6  kg
               : 39hari       4.8  kg
tinggi/panjang : 56cm. masa lahir 50cm
lilitan kepala : 37.5cm masa lahir 34cm
alhamdulillah..masih dalam range yang normal mengikut graf pertumbuhan bayi. lepas tu ammar kena cucuk hepatitisB dos ke2..abah ammar yang pegang sebab nurse nak check mama..ammar nanes sgt kuat..huhu..sian dia...alhamdulillah ammar xdemam..
cerita mama pulak..
check urin..clear..bp..normal..
pastu timbang..jeng2..ni yg suspen..
berat terkini ika ialah 64kg..masa buat buku merah dulu..66kg(pregnant 3bulan)..last checkup masa mengandung 77.1 kg..so dah turun 13.1 kg..masih belum mencapai target,oke...
lepas tu..check luka ceaser..nurse ckp dah kering betul..lega..tapi ika sgt risau luka yang dalam perut ni...
ok..tu je..bulan depan pergi lg.. ;)

ammar xboleh meniarap lg tau auntie..ni 'ditiarapkan' oleh mama..hehe
gambar diambil sehari sebelum kena cucuk.. ('',)

8 comments:

PUAN SUE said...

moga membesar sebagai juara!! ecehhh...hihi

hOtMaMa said...

ika! kejap jek rasa dah nak abis pantang kan.. ammar pun bkn main lg semangatnyer.. hehe..

amal said...

cepatnye, dah sebulan! :)

!k@ said...

Puan Sue: insyaallah..jgn mamanya yang membesar bagai juara dah la..hehe

hotmama: tula..kejap je..tp badan xkurus lg ni mcm mana??

amal: aah, cepat je..pas ni tunggu baby amal..

FieZaLieSa said...

nomey nya ammar..=)
kejap je masa kn?
ammar selang 2 hr je dr Hadif..
yeaa..depa dah sebulan..=)

!k@ said...

fiezaliesa: aah..sekejap sgt... =)

farah keifli said...

ammar iras umar la muka dia..comel..

!k@ said...

farah: hehe..tp umar pandai senyum ngan ketawa..ammar ni alahai..mahal betul senyum dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...