Followers

03 February 2012

~beza duduk sendiri bila dah ada anak~

hari ni hari ke 5 kami kat sibu..
malasnya nak mengupdate blog.. sbb sini tenet mmg slow gler..bercinta nak buka 1, 1 page tu..
ammar xsihat bila sampai sini..demam...
xtau la sbb berubah angin ke ape..Dr kata maybe terkena jangkitan masa travel..sbb orang ramai..
tp alhamdulillah dalam sehari 2 ni dia dah boleh tido lena waktu malam..dah xmeragam..
(kalo ammar xtido lena..mama pun sekali la.. =))

kat umah family.. memang semuanya disediakan..air mandi, makan, minum..semualah..nak masuk dapur pun orang xbagi..ika tinggal mandikan ammar, mengasuh n susukan dia je..kat sini, semua kena buat sendiri..
barula terasa cabaran org beranak kecik ni..hehe..rutin berpantang memang keparit...

masa ammar xsihat tu..hubby balik rumah time rehat 1030..
time tu la laju2 pi mandi masak nasik semua..
tp 2 hari je la..xkan hari-hari nak balik kot kan..(bukan sekolah sendiri..hehe)
makan mandi semua dah xikut time dah...mana yang sempat je..
nak masak pun kadang-kadang 2,3 kali tutup api dapur..
kadang2 rasa mcm nak kendong ammar dalam kain batik je..mcm indon tu..boleh??haha..
yang mmg xgagal lagi setakat ni..mandikan ammar kul 10 lebih.
mama dia lepas masak la baru nak mandi..
biasanya time tu abah dah balik dari sekolah dah pun...haiish...
harap2 lepas ni ika lebih pandai manage masa..banyak nak kena belajar n perbaiki..
lepas habis cuti ni nak dok berdua je ngan ammar..mesti lagi mencabar kuasa 3..
(ooh..xsanggup nk pikir lagi detik-detik akan datang tu)

betul..mmg anak buat hidup kita totally change..tp bila tengok wajah kesayangan hamba ni..
rasa susah tu hilang mcm tu je..mcm dibawa dek angin lalu..mama love u so much.. ;P

ammar~pada hari ke 24

3 comments:

CikNaa said...

ika, ammar ni mmg btl2 kombinasi ika ngan suami tau.. hehe.

jaja_norliza said...

x pe ika...slow2...skang mmg x pandai lg nk arrange time...br lg kan??? hope sume berjalan lancar nati...

note : cute sgt si ammar ni....mata bulat!!! geram!

!k@ said...

cikNaa: ye ke..kat mana yg kombinasi tu..hehe..rasa mcm lebih ikut hubby je..

jaja_norliza: aah kena belajar slow2.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...