Followers

31 January 2012

mama n ammar dah ada di Sibu

salam semua..
kali ini ika bersiaran dari Sibu Sarawak..
ika ngan ammar dah ikut abah ammar ke Sibu..nak menghabiskan sisa2 cuti bersalin lagi 2 bulan tu..
plan asalnya lepas abis pantang baru hubby balik sini amik kami..
tp masa cuti CNY baru ni, family bagi green light kat hubby utk terus bawak kami..
sbb mcm susah jugak dia nak ulang2 balik semenanjung banyak kali..faktor kos lagi kan..
so..hari sabtu kami dah gerak ke KL..pastu ahad naik flight ke sibu...
perjalanan dari kg ke kl naik keta..pastu ke klia naik klia xpress...
hmm..ammar baru 30 hari dah dapat naik train ngan flight....
travel dengan si kecik ni memang pengalaman baru buat kami...
ika kan masih berpantang lg...xleh la nk berjalan laju2...jalan pun slow2 je sambil dukung ammar..
mmg lenguh jugak mengendong baby ni rupanya...
sampai airport, letak barang dlm troli baru la boleh bergilir2 dukung si kecik ni..
time paling cemas  masa naik flight..kan ada tekanan yang buat telinga kita rasa berdengung tu..
tips utk baby, kena menyusukan dia time pesawat naik dgn turun..xnak bagi dia rasa sakit..
tp si kecik ni tido masa tu..ammar kalo dah time tido dia jgn kacau la..mmg xbangun punya..
huhu..jenuh abah ngan mama dok uli dia nak bagi dia bangun menyusu...mcm2 buat..
nasib baik bjaya juga...huhu...kesian anak mama ni...sorry ye sayang...
mama ngan abah buat utk kebaikan kamu....

ammar atas pangku mama dlm flight..



12 comments:

iizla said...

bestnya.kecik2 dah naik flight.

jaja_norliza said...

wow..hebat la ammar...umor 30 hari da naik kete,train, flight...nati ajak mama nek pengangkutan air la yer....

hOtMaMa said...

Hamboi Ammar.. kecik2 dah jalan jauh nih.. hehe.. selamat sambung pantang di sarawak plak ye mama Ammar.. hehe

CikNaa said...

wah! tecik2 lg dah naik flight ea ammar.. terbang ke sibu lg.. best!

batu baiduri said...

jauh perjalanan, luas pemandangan... btul x ammar? hehe....

amal said...

anak kita sama la kot nanti.. kecik2 dah nak kena naik flight ape sume.. maklumla dok seberang laut kan ekeke

FieZaLieSa said...

ala..ammar dah jauh nun di sibu..
klu kt pokok sena lg, blh hadif g melawat..

Cikpuan rara said...

wahhh kecik2 dh naik kapal terbang.rara tak penah naik lg.seday kan.hehehe

~YUN~ said...

ika,ammar xnanes ke?baiknya die..=)

Totie@Tomy said...

wah lena ammar tido dalam flight...

!k@ said...

izzla&cheNaa:best2..hihi

jaja_norliza: nanti balik umah tok ika kat langkawi leh la ammar naik feri pulak.. :)

batu baiduri: betul tu auntie (mama tolong jawabkan)

amal: aah same la anak kita ni..mak ayah merantau..kena la ikut..

!k@ said...

fiezaliesa: tu la..xsempat hadif nak melawat ammar..nanti2 ade rezeki nkita jumpa ye..

rara: rezeki ammar sbb abah dia dok sibu..nanti auntie rara pun leh naik juga..

yun: xnanes la yun..tido je..

totie@tomie: tu la..lena betul ammar tido..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...