Followers

20 June 2012

ammar dan biskut

korang..ika nk cerita ni..
ammar dah start mkn minggu lepas..
nape ika bagi makan wlpn ammar xcukup 6 bulan lg??
tu nanti ika cita kemudian..
skrg ika nk cita pasal BS ammar..
kelmarin gi amik ammar pas balik keja..BS ammar bgtau..
ika..td ammar makan biskut tiger..
dia hisap2 cair dlm mulut..habis 2 kpg dia mkn..
sedap kot ada rasa susu2..
huhu..rasa nk pengsan dengar..
pastu semalam masa amk tanya la..hr ni ammar mkn ape??
ammar mkn ape??
''ammar mkn nestum ngan biskut.."
(ika mmg bekalkan cerelac beras merah tu utk ammar)
''biskut 4segi tawar pun habis 2 kpg dia mkn''
ayak!!rasa nk pengsan lg sekali..
terus mintak hubby belikan biskut baby..so hari nie ammar bw bekal biskut farley rusk..
xpasti sesuai x ammar dah makan biskut baby tapi better then makan biskut bukan2 kan..
maybe ammar suka mkn biskut kot sbb boleh gigit2...
so ape pendapat korang ngan situasi ika ni??

4 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

BS pandai2.. tak suke.
tapi nak buat camne kan, dah terlajak Ammar pun dah makan. Tiger tu tak seswai sebab manis, Hupseng plak bergaram.. Farleys? Terbaik !

izla said...

Tak pasti lah biskut tiger tu sesuai ke tak untuk perut baby.
tapi kalau boleh elakkan lah.
masa zarif nak menggigit dulu, saya bagi batang saderi..
sebab kalau bagi teether dia tolak.
bagi biskut baby dia macam tak reti nak isap dan telan.

!k@ said...

yana: tu la..nk marah pn rasa cm xkena jugak..serba salah jadinya..tu yg gi cari biskut baby tu..

izla: gud idea la..ika xterpikir nk bagi ammar kunyah batang saderi

CikNaa said...

dah 5bulan lebih kan ika? oke la tu..dh boleh sgt.. tapi biskut tiger tu tak sesuai kot.sbb manis sgt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...