Followers

19 August 2013

Kerjasama yang padu dan jitu.. ;p

Uolls...ni coret coret semasa nak tunggu cik abg jemput..haha...bosan wehhh..
Ingat nak update aktiviti weekend yg lepas..tp gambar pun xtransfer lagi..so kita sembang2 kosong je la..hehehe....ok..tp habiskan cerita ni kat umah jugak...cer tengok tajuk entry tu..xmenahan kan...nak cite pasal weekend ni la..weekend yg penat tp sgt seronok!!!...ika xlama lg kan nak pindah rumah...so hari sabtu kami laki bini pi kemas rumah yg nak pindah tu..dlm kul 10 hantar ammar umah pengasuh...pastu pulun la kat situ..kali ni semangat sikit..ika nak cat beberapa ruang dlm umah tu..haaa....mengecat la kami...sempat cat master bedroom..laluan nak ke bilik..ngan pintu2..cuci bilik air ngan 2nd bedroom..masa ngecat dia catbyg belah atas, ika cat bhgn bawah...best rupanya buat keje b2 ni...perasan romantik kata ko...hahaha..pas siap lg seronok...sbb dah comot dgn cat,xde la gamba ms buat kerja hari tu...kasi surprise sikit la kaannn...kemain semangat kan..nanti la ika review kemudian...hari ahad pulak kami sefamily join baraan group fb mommy gojes blogger...semangat tau..mula2 diorg suggest dlm group..ika mcm biasa saited la bgtau en somi..ckp mommy2 nak buat rombongan raya..pastu dia ckp...oohh....baraan...hehe..kate mengajaq kat tanjung karang..dah expert dah bahasa jawa ni...ika pestime dengar...ok dah..berbalik pd cerita asal (ayat skema) hari ahad tu umah ika termasuk la dlm jadual baraan nie...  awal pagi dah start nak siapkan juadah...sementara  dak kecik tido...ika kul 730 stat masak..husband pulak mengemas rumah..bila ammar bangun..dia handle ammar, ammar pun sibuk nak tolong abah dia kemas..alih perhatian ammar xbg ammar kacau ika kat dapur....pastu, bila dah siap tanak pulut..ammar pun nak menyusu...en suami pulak yg ambil alih kat dapur..tolong masak serawa durian...ika tolong rasa je...hehe..dah siapkan ammar gerak g umah zura..call dulu la sbb dah lambat.. seb baik sempat pegi umah zura..tq zura jemput..sedap gle nasi lemah...join baraan gerak k umah kak amy d sri gombak...kak amy buat nasi kerabu..tq kak..sedap sgt..tp kat sini daku balik awal..nak setup umah plus panaskan mknn...ika buat menu simple je...cubaan pertama buat mee kari..huhu..mmg xbalance kan..rasa kari kureng...sori ye korang...ika segan gak nak ajak korg dtg teratak kecil ku..ape2 pun seronok sgt..buat aty,ros anis, zura, leenda..time kasih ye sudi datang..kalau ade terkurang minta maaf bnyk2.. ika xjoin korg ke bangi..patutnya ada 2 umah lg..tp kami tunggu family pengasuh ammar dtg petang tu...pastu kawan2 ksus dtg mlm...mlmnya pulak ammar buat perangai jadinya en husband jugak yg panaskan lauk, rebus mee hidang bagai..hehehe..pastu mlmnya baru la terasa penat, tapi seronok....ok.buat somiku..abg, terima kasih bnyk2 diatas KERJASAMA YANG PADU N JITU 2 hari ni...korang ni bukan entry nak puji laki hokeh..cuma rasa best bila laki ku sama2 semangat nak jayakan program 2hari ni...haa tengok...borak kosong pun boleh panjang cemni..k dah la byebye..memuah :-)

4 comments:

Chekgu Azrine said...

Tak dapat dtg..byk sgt jmputan..tp mmg happening la even akk join yg amy jek..

Umi Qi said...

Suka baca entry nih...penghargaan buat suami tercinta itu harus dear...terbaikkkk lah papa ammar...nk serawa durian plissssssss hehhe

jaja_NorLiza said...

moh datang beraya umah akak ika...email no fon : jajanorliza@gmail.com..

Cik Puan Rara said...

hai ika! hehehe.sonok jumpa ika jugak smlm.xpuas borak.and KITA X BERGAMBAR BERDUA pon kannnnn =(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...