Followers

09 October 2011

check up 6mth

assalam semua....
ni lg 1 entry basi...
check up 6mth...
padahal ika masuk 6 mth masa 20 sept lg...
ni dh 9 okt...lg 2 weeks dh 7mth..huhu...
so sorry....
ok cerita pasal check up....
---> urin - ok
---> berat dh 70kg (last checkup 68.5kg..)
-kali ni naik 1.5kg compare dgn sebelum2 ni naik dlm 900g ke sebulan
nurse xde ckp ape pn...ok kot...
----> bp - 110/70 -normal
---> tempoh hamil (ms checkup) 23w 6d tinggi rahim 23cm
---> denyutan jantung baby 153 per minit
---->kena cucuk tetanus 1st dos
(masa sblm cucuk, misi ada ckp nanti dlm 2 hari tgn masih sakit..normal mcm tu..)
lepas cucuk ika still rasa ok lg...dlm hati...xla sakit pun...(ceeewaah..blagak pulak)
xlama pn rasa mcm tu..start petang tangan dh lenguh..nk angkat tangan pn sakit...
huhu..mmg 2 hari br ilang sakit tu...
esoknya...amik darah..buat FBC..
result next check up baru tau...
tu je kot cerita check up kali ni...
kesimpulan yg 'ika buat sendiri'..hehe...
semua ok...

3 comments:

mommie yuyu said...

bestkan g check up mengandung..yuyu dulu mmg mengira hari je nk g check up.sbb boleh tahu update si buah hati kat dalam tu kan..dh tau gender babyke belum?

!k@ said...

dah...paling syok leh dengar heart beat dia...insyaallah boy.. :)

BeauTiFuLGirL said...

hi my dear..
semoga selamat semuanya...jom grab give away dari saya :) utk mom to be....sambil2 tu membeli belah barangan AVENT (breast pump dan botol susu dll)

http://beautifulgirlshop84.blogspot.com/


just 4 info
http://beautifulgirl84.blogspot.com/2011/10/bahaya-air-putih-kepada-baby.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...