Followers

06 October 2011

tengok baby via 3d/4d scan

assalam mommies...
ada masa sikit petang ni..so tulis entry yg ika hutang..
kesinambungan dr entry ini..
ika dh scan hari tu..masa cuti hari malaysia...sblm gi melaka...

facebook: 3D 4D scan Malaysia
ngan sorg sonographer..cute chinese ladies..miss jezzlyn nama dia..
she is so friendly..
schedule klinik every week korg leh check kat facebook dia ye...
kalo xsalah dia ada bt 3d/4d scan kat ampang, shah alam n kelana jaya...
ika scan kat klinik fauziah,ampang..
untuk appoinment..just msg ngan jezz ni ye....
cerita masa appoinment... 
..
kedudukan baby melintang..muka menghadap ke belakang..
so masa scan tu jezz suruh mengiring...
pastu baby pulak tdo..tdo tutup muka tau...
puas la jezz ni kuit2 kaco baby...
hehe..sgt cute bl tgok baby..
dia mcm gerak2 xpuas ati org kaco dia tido...
siap menguap lg...dh bgun pn still xnak alihkan tgn dr muka...
malu ke syg mama n abah ni..xnak bg org tgok muka dia..
tp xmalu bg nk tunjuk **tut**..haha...kaki mmg xkepit..
dh nampak gender dia...
oh ya..ms hubby balik cuti raya..kami dh gi tengok baby..2d scan..
ms tu dh nampak gender..n kali ni mmg confirm..
cube teke baby ape??
haa.. nampak mcm muka sape??haha
jezz ckp baby semangat..pipi n bdn tembam..
nampak muscle kat tgn n kaki...
masa buat scan ni br 23w 3d..
so boleh nampak keseluruhan muka n badan baby..kalo baby dh besar..
susah nk nampak sebab ruang perut dh penuh...
ni report dia..
kalo ikut edd..umur baby 23w3d..
tp ikut scan..baby 24w4d..so edd dh beranjak ke depan..
fm 10 jan 2012 to 2 jan 2012
hehe..baby besar sikit tp jezz kata masih dalam range...
berat baby masa ni dh 738g..
..
tp sebelum balik baby alihkan tgn..tunjuk muka...
xnak hampakan mama n abah..
sayang anak mama n abah ni..
jezz print out 2 gambar n report... n 1 cd..dlm tu ada bnyk gambar n video baby...
bukan 1 je tau video...mcm ika ada 5 video..dia capture scene2 menarik baby...
gambar pn banyak....bayaran rm 100..mmg berbaloi n puas hati...
(kalau xnampak muka xperlu bayar ye..)
layanan n explaination pn bagus...
keluar je dr klinik mmg ika ngan suami sengih sampai telinga.....
...
..
to all mommy to be kat luar sana...
kalo sape2 nk bt scan kat ini...mmg most recommended...
ika just nk share tempat yg best n bagus...
..
..
bonus: video baby menguap (letak sbb rasa mcm comel je..hehe..)

video

sampai skrg ika ngan husband suka tgok gambar2 ngan video baby ni...
rasa mcm satu terapi....lg2 bile penat n stress...

9 comments:

amal said...

alahaiiiii.. comelnye dia!! bes kan bila dapat tgk baby. teruja sangat sangat. hubby amal belum dapat tgk lagi baby. last tgk masa 8 weeks. mana nak nampak ape ehehe..

baby boy ke girl nih??

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ said...

mmg chumel la yank.. bertambah excited nk pegi nie.. ngah tgk tarikh yg bersesuaian jerk.. heheh..

!k@ said...

hehe..tima kasih cayank ..
nanti amal n fisha buat scan gak ye...
seronok tau dpt tgok baby...1 perasaan yg xleh digambar ngan kata2...

hana yoriee said...

comelnye video ni..ok, nak set appointment la.
hrtu ada tanya kat az-zahrah, detail scan + 3d = RM190. rasa cam mahal lah pulak. pegi kat tempat jezz ni mcm ok kan? =)

!k@ said...

aah..bagi ika mmg puas hati n berbaloi..cuba hana buka FB dia..ada schedule utk tiap2 minggu..nak book pn by sms je.. :)

Fyeza Zaidi said...

hi ika.. boleh tau klinik fauziah ni location die kat mana? saya dari kajang xmahir dgn kawasan ampang ni.. tq..

!k@ said...

fyeza: kalau dari KL..lalu depan ampang point..straight je...sebelah kiri ada kedai manjaku..klinik tu belah kanan tepi jalan..kalau ikut shortkat ulu langat tu..jalan bukit2 tu..lg dekat..klinik belah kiri manjaku sebelah kanan

mrS May said...

xsabar tunggu hari nak tengok lil' baby dgn miss jezz ni. sume komen pon bagus je tentang dia..hehe
;)

lurania said...

hai ika....
leh bg alamat klinik fauziah ni x??
sy nak gi scan tp tempat yg nak wat tu xde lak...
area ampang gak ni...

i'm waiting... tenkiu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...