Followers

09 December 2011

kaki bengkak.1 petanda kah??

dalam 2 hari ni..kaki ika dah start membengkak dengan jayanya...
buku lali x pun dah nampak...sendiri tengok pun ngeri...
pergerakan pergelangan kaki  ke kiri  ke kanan, atas bawah..
jadi mcm ketat..sbb bengkak tu...pakai kasut keje pun mcm kelakar..kembung je keluar..hehe
ika ada dengar org cakap kan...kalau kaki dah start bengkak kena jaga2..
bila dia surut tu maknanya dah dekat nak bersalin..
aiiyook..nebes2..tapi xsabar gak nak tengok baby..huhu..
ape2 pun..baby tunggu bagi cukup 37w ye syg...
sape ade pengalaman??angkat tangan!..ke tau cerita ke..share la kat sini..


13 comments:

CikNaa said...

wow.. tak lame dh ek baby nak kua.. syok nye mommy ika! teruja.. hehe.

aTy _faRed~ said...

saye awal2 sekarang ni tak bengkak langsung..tapi nanti hujung2 ley bengkak jugak ek..??

Mommy_Cha said...

gulp ika? bengkak nye kaki awak...next week pon mommy cha dah masuk 35w gulp...tapi lani alhamdulillah lom bengkak lagi...

gapogak said...

biasanya mcm tu orang tua2 kata, klu kaki dah bengkak, xlama dah tu. Sy xde pulak pengalaman kaki bengkak. bersalin2 betol2 pada due date :)
-iizla-

Waniey said...

mmg bengkak tu petanda nk dkt bsalin..mcm waniey experience kaki bengkak gile,tp masih jaguh berjalan..esoknye bsalin terus =p

amal said...

saya awal2 haritu dah bengkak ehehe.. macam ika dah nak dekat due date normal la kot..

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ said...

aah la.. dah bengkak kaki ika... kaki fisha masih xde perubahan... huhuuuu...

FieZaLieSa said...

aiyokk ika..dah x lame 2...hehe..wat ika debar lak..sy pun bengkak jugak, tp bila urut ok...urut tiap2 mlm...dh x bngkak..sekarang ni dh kena kerap jalan, bagi baby senag kuar..mmg org ckp klu bngkak 2 surut, jg2..

!k@ said...

cikNaa: teruja gak..tp nebes woo...

aty: aah..org ckp camtu la..dh ujung2 baru bengkak...

mommycha: belum lagi kot..hihi..

!k@ said...

iizla: aah..selalu org kata mcm tu ke??

waniey: kira waniey punya kaki bengkak sehari je la ek??pastu bersalin..huhu...ika dh 2,3 hari ni bengkak...

amal: tu la..xtau normal ke x..xsurut lg..

fisha: fisha lambat sikit dari ika kot baru bengkak.. =P

fiezaliesa: aiyook..bengkak kaki fieza dah surut??kena jg2 tu..hehe...hubby ika dok urut tiap2 mlm..x surut pun...tp mmg ramai pesan suruh banyak berjalan...lg satu org pesan gak..jgn tido siang..matahari terbit je jgn tido...

hOtMaMa said...

tak lama lg la tu kot ika! akk pun hari tu mcm tu gak.. hehe..

NoRr said...

kaki sy juga membengkak dgn jayanya start week 30 lagi dan tak surut2...klu surut pun sekejap ja,then bengkak balik. Alhamdulillah, besalin pada week 37 tanpa dijangka. heheh...so good luck! ;)

mrs.mi-G said...

dulu mase saye pregnant kan firas pon kaki bengkak macam ni..scary tgk kaki sendiri..hehe..btw, i folo u dear.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...