Followers

15 November 2011

32w=8bulan

sekejap je masa berlalu...sedar xsedar hari ni dah masuk 8 bulan kandungan ika...
lg 56 hari menunggu due...nervous...risau...takut...xsabar nk jumpa baby..semua bercampur2...
dah sebulan berlalu dalam trimester ketiga....lama x cerita pasal pregnancy...ika citer pasal diri ika ye..
setakat ni ..alhamdulillah..semuanya sihat..
MAMA
1.   alhamdulillah...masih boleh tido dengan selesa xkira posisi ape pun...meniarap je xleh...hihi...
2. kejang kaki malam2/simpul biawak/tarik mengkarung..pernah rasa 3,4 x kot...kena kalau berjalan banyak...lepas tu dh aware..kalo berjalan/berdiri lebih je letak minyak siap2 sebelum tido...
3.  masuk 30w..kalo berjalan lama je dah start sakit pinggang...
4. muntah - start ms 3bulan sampai 4 bulan..muntah agak teruk..sekarang kadang2 kalo ade makan makanan yg xsesuai kot..emm..kekadang ada gak loya masa sendiri...
5.  mood lebih stabil..xde sensetif xtentu pasal...under control... (eh yeke abg?? =))
6.  belly bump..nanti ika letak gambar ye..ikut kronologi....
7.  mengidam...rasa mcm xde..cuma kdg2 teringin nk makan sesuatu....tp kalau xde benda tu...otomatik rasa xpe...leh makan benda lain terus cari ape yg bekenan...ape yg teringin td tu, lupa terus...( mengidam ke tu?)
-benda xsuka jd suka..benda suka jd xberapa suka-
8.  sejak mengandung tetiba suke sgt minum teh ais..padahal..sy xsuka minuman bersusu...apetah lg kalo lepas makan...sekarang..lepas makan ke,bile2 je pn nk order teh ais..pelik kan..sy sendiri pn xfaham...
9.  ika ialah 'penggila' nescafe n kopi..xkisah la yg black ke, 3 in one ke, nescafe bancuh ke..O ke susu..semua saya suka..tp sejak mengandung terus pantang...tgok pn xberapa nk teringin...magik x??(minum kalau dh org hidangkan n teringin sesangat..tp kurang la rasa teringin tu..)
BABY
1.   latest weight (semalam) 1798g..semangat x baby mama??
2.  masih belum cari nama untuk baby...both of us still panggil baby..'baby'...yg best baby respond bila panggil dia 'baby'..alolo..baby tu bukan nama kamu tau syg...
3.   sgt aktif sepanjang hari...diam sekejap lepas mama makan...tersangat la aktif waktu malam...lg2 bila tima mama dh ngantuk..baby dok bermain2 lg...bila baby gerak, mmg berombak/beralun perut...hehe..kdg2 rasa mcm geli n nak terkucil pn ada...
4.   current position (semalam) ~ breech (tp Dr cakap masih awal lg n baby masih boleh pusing..)
......
tu je kot cerita ika pg ni...nanti ika cite pasal appoinment ngan Pakar OnG kat sepital ampang semalam ye...bye..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...