Followers

10 November 2011

Suatu KEPUTUSAN itu...

hari ni ika menulis bukan sebab semangat nak menulis..
tp dlm keadaan yg sgt xbersemangat...lebih kepada meluahkan rasa hati..
pagi ni..result permohonan pertukaran guru 2012 dah keluar..
dukacitanya permohonan en suami TIDAK DILULUSKAN..
hmm..luluh rasa hati bila dengar pg td..
hubby ckp dia akan cuba buat rayuan..
ika rasa moral down sgt..xde semangat...
my best fren pesan.jgn sedih2 sgt..xelok utk baby...
ika cuba berfikiran sepositif mungkin...tp...entahla...
ika kat kl....hubby kat sarawak...sejak kawin,mmg xmerasa hidup bkeluarga.. 
 ika dok sorg2..sampaila skrg kandungan dah nak masuk 8 bulan..
susah..sakit..masuk sepital..i'm alone..
bersalin pn maybe sorg2.. (kalo ikut due date..masa tu dh habis cuti sekolah, masuk sesi sekolah jan 2012)
lepas tu..teruskan kehidupan berdua dgn baby..besarkan dia...setahun tah berapa x dia boleh jumpa ngan abah dia...dgn cara kerja ika yg mcm ni..mcm manala my baby nanti..huhu
benda ni la yg dok bermain2 dlm fikiran ika skrg..
maybe certain2 org fikir..apela sgt dok jauh2 ngan suami..ramai lg camtu..xde kecoh pn...
maybe orang ckp..ramai lg cikgu2 yg xdapat tukar...dh berkali2 mintak...dah bkali2 buat rayuan pun xdapat..dah xde rezeki nak buat mcm mana...
..betul...ika setuju..tp situasi ika xsama...xsemua org faham...
ika tau..sepatutnya ika  xpayah n xboleh pikir camni kan...ika kena fikir positif...kena kuat semangat...kena usaha....jgn putus asa..kalo ika beremosi camni...en suami lg rasa terbeban...
insyaallah kami akan sama2 teruskan usaha....tp seriously rasa dh serik nak mengharap....
hari ni dh banyak menangis....dah2 la ika oii...
astagfirullahalazim...xbaik kan camni...huhu....
Ya Allah...tenangkanlah diriku..kuatkanlah semangatku..dan permudahkanlah urusan kami....
.......
(ada terpikir mcm nk terus pergi terjah bangunan kpm kat putrajaya..tnye sbb pe permohonan my hubby xdiluluskan..huhu..sungguh xmunasabah idea ini..)


1 comment:

Anonymous said...

salam..
boleh je pergi.itu slh satu usaha kita kan?
saya pun, pergi terjah KDN utk pertukaran saya.alhamdulillah, dpt.(x sampai 3 bulan LDM and cukup2lah LDR hubby study abroad ^___^)maybe, sebab sy da mohon pertukaran since masa bertunang lg.haha!
so good luck.always tawakkal to Allah after.
nuha=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...