Followers

22 November 2011

menang bola+checkup 32w

assalam mommies..
patutnya entry ni dah lama update..tp baru nak timbul semangat...sebab Malaysia menang bola semalam..haha (ade kena mengena ke??)xde kena mengena dengan entry ni  pun...saja gabung 2 cite sekali...
ape pun ika memang seronok gile tengok game semalam....(walopun tengok sorang2)
game yang best...mencemaskan dan mendebarkan...
khairul fahmi ngan baddrol bakhtiar pun best..
semua pemain berusaha bertungkus lumus...mainkan peranan masing-masing dengan baik...
tahniah skuad harimau muda....korang memang terbaek!!!
status dalam FB semua pasal bola dari semalam lagi...hot chat pagi ni pun pasal bola...
memang ternyata seluruh rakyat malaysia happy ngan bangga dengan kemenangan semalam...TAHNIAH!!!
...
...
sambung cita pasal check up..biasala lepas masuk 7 bulan..kena gi chekup 2 minggu sekali...
ika pergi jumaat lepas...mmg lama la misi tu dok belek buku merah tu tengok review pakar o&g hari tu...
macam biasa..urin ok..bp pun normal 110/80..berat 73.8 
(2 minggu lepas 73.5, masa timbang kat sepital 73.2)
masuk check heart beat baby...normal...
ukur tinggi rahim pn ok..pastu nurse check kedudukan baby..
part ni yang lama...sebab masa scan di hospital doktor cakap baby in breech position..
so nurse nak pastikan la...nurse tekan-tekan perut nak cari kepala baby kat mana...huhu...
xconfident, panggil lagi sorang nurse..
nurse cakap kepala baby dah kat bawah..tapi masih tinggi lagi...
alhamdulillah...maybe baby dah pusing...hari ni amik darah buat FBC...
next checkup lagi 2 minggu 2.12.11..
...
...
selain dari bola..ada lg 1 benda yang buat ika seronok hari ni...
en hubby ku pulang dari kota!! =p

2 comments:

Natasha Farina Arifin said...

hi ika...syukur lah yer semua awk nye check up ok jek...rasanya kita punye due lebih kurang sama jek..hihihi...saye baby ok, dah pusing bawah cuma probs nye HB terlalu low...aduyai...dan ade pulak diabetes time preggie nih...hehehehe

!k@ said...

hi..awak punya due bile ye??mesti 12 jan kan??hehe..dekat2 je..hb low..org kata makan bayam or hati..ade try x??
sy xtau la..kat KK ni xcek HB tiap2 kali checkup..last masa 6 bulan hari tu..12.5..hari ni amik lagi..xtau la berapa pulak kali ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...